Ad hominem

MaribelVa ser anit, dins el gavadal de reaccions entre nervioses i desorientades al manifest de Forcades i Oliveres. Algú, no sé qui, va recordar que Oliveres viu a Sarrià, a això que ara s’ha posat de moda dir-ne Upper Diagonal. No té la major importància, clar; però es volia venir a dir que Oliveres és un home benestant, i que aquest benestar entra en contradicció amb les seves propostes. Era el mateix gest que quan s’indicava que el vestit de Maribel Verdú a la cerimònia dels Goya era de Dior i costava 8480 €. I és de fet el mateix raonament de tota la gent que recorda constantment que la Forcades és monja. És, de fet, un recurs habitual: surt algú que es queixa del sistema, o que fins i tot fa coses, com els catalans, i s’indica el seu estàtus econòmic com si impliqués una contradicció.

(No em puc estar d’assenyalar una altra contradicció, més domèstica, i igual d’indignant. El meu amic (…) fa mesos que està l’atur. Sempre va treballar de fuster, amb un sou bastant baix que havia d’arrodonir fent hores extres i treballant en caps de setmana. Diguem que no tenia temps per llegir assaigs de ciència política. Treballant dur i estalviant, això sí, va anar comprant un pis, un cotxe. Però ara fa temps que no cobra. I tanmateix, el molt soca sempre ha votat al PP)

Ja veuen, doncs: els rics no fan el que haurien de fer, que és ser de dretes, i els pobres tampoc. Per això, per tal que cap altre ric torni a traïr la seva classe, proposo una solució ben senzilla: a les pròximes eleccions, en lloc de deixar que votin, farem una aplicació ben simple entre persones que hi ha i partit a qui els tocaria votar. Oliveres no hauria d’anar per aquests mons de Déu proposant expropiar bancs, sinó que, segurament, com a habitant de Villarriba, hauria de votar CiU, igual que la Verdú hauria de votar PP, i el meu amic (…) hauria de votar ICV (per molt que li vulguin prohibir el bou embolat). Es fa, doncs, una estadística, Oliveres i tots els que viuen a l’Upper compten per a Convergència, el meu amic i tots els que viuen com ell compten per a ICV (o, millor encara, les CUP, que a sobre el meu amic és català), es calcula quants vots toquen a cada partit i el que en tregui més mana.

Riuríem més i tot del que ja riem.

Aquesta entrada ha esta publicada en Fenòmens. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ad hominem

  1. Amàlia ha dit:

    No és important si viu o no viu a Sarrià però com que viu prop de ca meua sí que vull certificar que viu als voltants de Sant Cugat en una torreta petita, força modesta, que recorda aquelles casetes de camp d’abans de l’època dels xalets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s